Peste 90 de permise reţinute pe drumurile din Olt. Un şofer a fost depistat cu o alcoolemie de 1,67 mg/ l

Pericol pe drumurile din Olt. Aproape 100 de permise de conducere au fost reţinute în aceste zile, cele mai multe pentru depăşirea vitezei legale. De asemenea, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat cu o alcoolemie de 1,67 mg/ l, iar altul care nu deţinea permis pentru nicio categorie.

Poliţiştii olteni au fost aplicat, în acest weekend, 619 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei.

De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 91 de permise de conducere, dintre acestea 52 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 14 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 25 pentru alte abateri la regimul rutier.

Mai mult, au fost reținute 22 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracțiuni la regimul rutier.

Băuţi bine sau fără permis de conducere, pe drumurile din Olt

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au oprit, pe data de 10 februarie, pentru control, pe strada Constantin Colibășeanu, din comuna Văleni, județul Olt, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din localitate.

 În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tănărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, transmite IPJ Olt.

De asemenea, la data de 11 februarie, în jurul orei 14:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Primăverii, din comuna Găvănești, județul Olt, un autoturism condus de un tânăr de 35 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul  a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Tot  pe data de 11 februarie, în jurul orei 10:30, polițiștii Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, pe Drumul Județean 542, în comuna Bucinișu, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Amărăștii de Jos, județul Dolj.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie a autoturismului este expirată.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, în jurul orei 16:15, polițiștii Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Cireșului, din orașul Balș, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Călui, județul Olt.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul  a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite sursa citată.