Pescuit ilegal pe lacul Drăgănești-Olt: Doi bărbați prinși în barcă de jandarmi

Doi bărbați au fost surprinși de jandarmi pescuind ilegal, dintr-o barcă, pe lacul de acumulare Drăgănești-Olt. Aceștia aveau plase de pescuit și cinci kilograme de pește, care a fost eliberat în mediul natural. 

Jandarmii au întocmit un dosar penal și au confiscat barca pneumatică și plasele de pescuit.

 „Astăzi, 18 mai a.c., în jurul orei 01:30, jandarmii olteni au surprins două persoane care pescuiau pe luciul apei, dintr-o ambarcațiune pneumatică, pe malul stâng al lacului de acumulare Drăgănești-Olt. Activitatea acestora a fost întreruptă de jandarmi, cei doi bărbați în vârstă de 24, respectiv 25 de ani au fost legitimați, le-a fost stabilită identitatea și s-a constatat că aceștia dețineau plase de pescuit în lungime totală de 640 metri, precum și o cantitate de 5 kg de pește care a fost redat mediului natural.

Celor în cauză, jandarmii le-au întocmit acte procedurale de sesizare a organelor de urmărire penală cu propunerea privind încadrarea juridică a faptelor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul comercial prin orice metode și mijloace al peștilor în perioada de prohibiție și deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Barca pneumatică și cele opt plase de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind predate ulterior organelor de cercetare penală, împreună cu persoanele în cauză, în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Luminiţa Floricel.

 Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu inspectorii piscicoli pentru combaterea braconajului. Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt continuă acțiunile de prevenire și combatere a încălcărilor în domeniul piscicol. Prohibiția de pescuit este în vigoare până pe 7 iunie, pentru protejarea resurselor și asigurarea calității pescuitului în viitor.