Oprescu, despre noul sezon, cu 22 de echipe la start: „Legea sportului ar trebui modificată, adaptată la realităţile societăţii”

CSM Slatina se numără printre primele echipe care au început pregătirea pentru noul sezon al Ligii a II-a, care va alinia la start 22 de echipe. Antrenorul divizionarei secunde slătinene, Daniel Oprescu, spune că în linii mari posturile sunt acoperite, dar mai este nevoie de un atacant de un anumit profil. Cât priveşte obiectivele pentru noul sezon, tehnicianul grupării slătinene a vorbit din nou despre faptul că echipa nu are drept de promovare, fiind de părere că legea sportului ar trebui schimbată.

CSM Slatina s-a reunit luni, 17 iunie, în baza sportivă din cadrul Complexului Sportiv 1 Mai. La primul antrenament au fost prezenţi şi jucătorii nou-veniţi, tehnicianul grupării slătinene, Daniel Oprescu, fiind mulţumit în mare parte de lotul pe care-l are la dispoziţie.

„În linii mari, ne-am acoperit toate posturile. Pe un singur post ne-ar mai trebui un jucător, căutăm un atacant de un anumit profil şi care se încadrează în fondul nostru salarial.

 Jumătate din lot a efectuat deja vizita medicală, urmează restul, iar de miercuri, după ce toată lumea a trecut testele medicale cu brio, să dăm drumul puternic la pregătire, pentru că ne aşteaptă un campionat destul de greu. Aşa cum ştiţi, a crescut numărul de echipe de la 20 la 22. N-aş spune neapărat că va fi mai dificil valoric, pentru că în momentul în care sunt mai multe echipe valorile se diluează, dar pot aduce multe surprize

 Avem perfectate jocuri de pregătire în principal cu echipe de Liga a II-a destul de bune, care să ne arate nivelul şi, în acelaşi timp, dacă ne-am îndeplinit obiectivele propuse la acel moment”, a declarat antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, în ziua reunirii.

 Cât priveşte obiectivele pentru noul sezon, Daniel Oprescu a readus în discuţie lipsa dreptului de promovare şi a reiterat importanţa schimbarii legii sportului, care să permită echipelor de drept public să promoveze în Superligă. De asemenea, tehnicianul divizionarei secunde slătinene spune că, odată cu începerea demolării stadionului, trebuie asigurate condiţiile pentru ca echipa să joace în continuare la Slatina.

 Ne dorim o clasare mai bună ca anul trecut, de ce să nu fim în play-off sau măcar aproape. Se ştie că nu avem, în continuare, drept de promovare. De doi am susţinut cu tărie că legea sportului ar trebui modificată, adaptată la realităţile societăţii. Am văzut deja mai multe păreri în acest sens, în ultima vreme, chiar a preşedintelui Răzvan Burleanu. Sunt de acord, atragerea investitorilor privaţi într-un parteneriat ar permite obiective mult mai îndrăzneţe, dar ei vor veni atunci când stadionul va fi gata. Până atunci trebuie făcute demersurile necesare cu cei de la Alro, pentru a juca pe Metalurgistul,  în cazul în care se începe demolarea stadionului, pentru a nu intra în criză de timp şi bazasă poate să fie adusă la standardele de omologare. Am spus-o de fiecare dată, echipa trebuie să rămână să joace la Slatina”, a mai precizat Daniel Oprescu.

CSM Slatina se va pregăti pe plan local, iar în perioada 24 iunie – 6 iulie intră în cantonament tot pe plan local. Până pe data de 3 august, divizionara secundă va susţine şapte jocuri de pregătire, printre adversare aflându-se CSA Steaua Bucureşti, FCU Craiova 1948 sau FC Argeş.