Olteni reţinuţi de poliţiştii din Argeş, într-un dosar de înşelăciuni privind asigurările auto (VIDEO)

Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, din județele Dâmbovița, Argeș și Olt, au fost reţinut de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș au dispus reținerea.


Potrivit IPJ Olt, persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Marţi, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, în județele Argeș și Dâmbovița, la locuinţele unor persoane cercetate pentru săvârşirea unor infracțiuni de înșelăciuni privind asigurările.

Anchetatorii spun că, în perioada 2023 – 2024, opt persoane ar fi solicitat și primit bani de la societățile de asigurare - reasigurare, în vederea efectuării reparaților unor autovehicule, distruse în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale.

„În această fază a cercetărilor, prejudiciul în dauna mai multor societăți de asigurări a fost stabilit la aproximativ 80.000 de euro.

8 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al polițiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș”, transmite IPJ Argeş.