O casă din Coloneşti, distrusă de incendiu. Proprietarul, la spital cu arsuri

Un bărbat din Coloneşti a ajuns la spital, noaptea trecută, după ce un incendiu i-a cuprins locuinţa. Focul a distrus mare parte din imobil şi bunurile din interior.


Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei.

Proprietarul, a suferit arsuri pe aproximativ 10 la sută din suprafața corpului și a fost transportat la UPU Slatina, de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în urma acestuia fiind afectate trei camere de locuit, bunurile din interiorul acestora și acoperișul casei pe aproximativ 100 de metri pătrați.

„Intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ o oră. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Măsuri de prevenire

Pompierii olteni au transmis o serie de măsuri de prevenire a unor astfel de situaţii:

 • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

•nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

•verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.