Mario De Mezzo foloseşte autoturismul Prefecturii pentru a hărţui familia primarului Emil Moţ (VIDEO)

Prefectul de Olt Mario De Mezzo, devenit cunoscut pentru activitatea sa pe Tiktok, foloseşte autoturismul instituţiei pentru a hărţui familia primarului Slatinei Emil Moţ. Edilul a prezentat miercuri după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, noi dovezi video în acest sens.


Primarul a prezentat clipuri de pe camerele de supraveghere de la casa socrului său din comuna Slătioara, unde cei trei copii minori ai săi merg la bunici. Pe imaginile video se vede cum prefectul este cu autoturismul Prefecturii, către care fuge atunci când îşi dă seama că cineva din interiorul gospodăriei l-ar putea observa.„Este de notorietate că prefectul județului Olt a început, din ce în ce mai des, să îmi terorizeze familia, copiii. Eu abia aștept să mă lupt cu el pe proiecte, pe lucruri serioase ale municipiului Slatina. El vine în fiecare zi (la Slătioara – n.r.), și ieri a fost acolo. Luni, la 14.53, în timpul programului a venit cu un Duster negru, mașina Prefecturii. Nici nu mă mai supăr, copiii nu îi mai duc acolo, nu vor să meargă acolo de frica ăstuia”, a declarat Emil Moț.

Primarul Slatinei a prezentat și o convorbire telefonică în care fiul său îi spune speriat că o mașină străină se află la poartă.

„Tati, unde ești? E o mașină străină la poartă și mami e foarte speriată. Vino să ne iei acasă”, se aude pe înregistrarea audio.

Întrebat dacă cei mici ar putea avea nevoie de consiliere, în urma experienţei trăite, edilul şi-a exprimat speranţa că nu va fi cazul.

„Eu şi familia mea îl vom da în judecată”

Emil Moţ a anunţat că îl va acţiona în instanţă pe prefectul Mario De Mezzo, acuzându-l pe acesta că îl hărţuieşte pe el şi pe membrii familiei acestuia, printre care cei trei copii.

Primarul a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că prefectul vine periodic la casa socrului său din comuna Slătioara, de multe ori încălcând proprietatea privată, şi se filmează pentru canalul său de Tiktok.

Emil Moţ spune că a răbdat destul şi că a decis să-l dea pe acesta pe mâinile autorităţilor competente.

„Eu şi familia mea îl vom da în judecată pe acest prefect al judeţului Olt. Domnul prefect Mario De Mezzo a venit ca un hoţ, ca un infractor, la casa socrului meu din Slătioara, unde s-a filmat pentru Tiktok. (…) Pentru mine, familia este o valoare fundamentală, iar după ce m-a hăituit pe Facebook a început să-mi hărţuiască familia. Deja este prea mult. (…) Erau şi copiii acolo”, a declarat Emil Moţ.

Încă din momentul numirii în funcţia de Prefect, Mario De Mezzo, şi-a făcut campanie pe social media, pe Tiktok în special, aşteptând să fie desemnat drept candidat al PNL la Primăria Slatina. De multe ori, postările sale au constat în atacuri la persoană şi denigrări la adresa primarului în funcţie, Emil Moţ.

Prefectul şi scandalul filmuleţelor erotice

Prefectul de Olt a ajuns în atenţia publică şi după ce a acuzat că laptopul său a fost accesat, iar mai multe imagini, inclusiv unele de conținut intim, au ajuns în spațiul public. Aceste imagini, care au început să apară pe 5 octombrie 2023, includ și fotografii cu vicepreședintele PNL, Gigel Sorinel Știrbu, susținător al lui De Mezzo și implicat în numirea acestuia în funcția de prefect.

Fotografiile îl arată pe Știrbu într-o vacanță în Mexic, îmbrăcat lejer și fumând, iar în articole se sugerează că acestea provin de pe dispozitivul electronic al prefectului. Cu toate acestea, Mario De Mezzo a declarat într-o intervenție televizată că nu a avut niciodată acele fotografii cu colegul său de partid.

În setul respectiv există şi imagini video cu o femeie, alături de vocea prefectului, vorbind vulgar.

Imaginile au o vechime de peste zece ani și, potrivit declaraţiei lui De Mezzo pentru Adevărul, puteau fi preluate doar de pe laptopul său, fie direct, fie prin accesare de la distanță în momentele în care acesta era conectat la Internet.

Prefectul a mai declarat că nu știe când au fost copiate imaginile, dar a sesizat organele de anchetă pentru a descoperi circumstanțele incidentului.

La începutul anului, ziaristul George Radu, proprietarul publicaţiei „Ţinta”, a fost chemat la poliţie în dosarul filmuleţelor erotice cu prefectul Mario De Mezzo.