Primăria Slatina are deja un studiu de fezabilitate realizat şi va demara procedurile în vederea achiziţionării a minimum 25 de camere video, anul acesta. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, din studiul de fezabilitate a reieşit necesitatea instalării a 58 de camere de supraveghere, însă investiţia se va derula şi în următorii ani. În plus, primăria se va ocupa şi de modernizarea sistemului de supraveghere.
„Studiul de fezabilitate conţine extinderea şi modernizarea sistemului de supraveghere video, în municipiul Slatina. Conform cerinţelor tuturor celor interesaţi din sistemul de ordine şi siguranţă publică, a rezultat că este nevoie de 58 de camere pentru a completa acest sistem. Bineînţeles, este vorba şi de modernizarea sistemului, în sensul de a aduce la zi tot ce înseamnă partea de IT, servere, stocare pentru gestionarea acestor camere”, a declarat Cristian Bircea, viceprimarul Slatinei.
El a adăugat că, pe termen lung, primăria intenţionează să instaleze componente ale sistemului de supraveghere video şi la intrările şi ieşirile din municipiu. Aceste camere ar putea să înregistreze numerele de înmatriculare ale tuturor vehiculelor şi ar putea să determine şi care este nivelul traficului rutier prin Slatina.
„Aveam şi o iniţiativă de montare de camere, la intrările şi ieşirile din municipiu, camere care să înregistreze plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor. Acest lucru este destul de folositor în situaţia comiterii unor fapte care să pună în pericol siguranţa şi liniştea publică. De asemenea, este folositor să vedem şi traficul din municipiul Slatina. În funcţie de bugetul care se va aloca, vom ataca în principal partea de upgrade la IT, urmând ca amplasarea de noi camere şi relocarea unora dintre ele să fie făcută şi pe parcursul anului viitor”, a mai spus Bircea.
Iniţial, în municipiul Slatina au fost instalate 150 de camere, numărul lor crescând cu încă 17 care au fost montate în Centrul Istoric prin intermediul proiectului cu finanţare europeană „Sistem de supraveghere video Centru Istoric şi zone principale de interes public şi social”. Sistemul de supraveghere din oraş şi-a dovedit eficacitatea, până acum, imagini fiind solicitate de Poliţie, Poliţia TF, parchete, DIICOT sau de către SRI.