Laboratorul DSVSA Olt a lucrat 47 de probe pentru determinarea pesticidelor din fructe şi legume

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că, de la începutul anului, au fost lucrate în laboratorul propriu 47 de probe  pentru determinarea pesticidelor din fructele şi legumele din supermarketuri. Potrivit instituţiei, nu au fost semnalate  depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate .

În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, în perioada 1 ianuarie-8 mai, au fost analizate 47 probe de legume și fructe în vederea determinarii reziduurilor de pesticide din produse alimentare de origine nonanimală . Majoritatea probelor recepționate au avut origine Turcia, dar și China, Ecuador, Egipt .

Probele au fost prelevate în cadrul Programului de supraveghere și control pentru anul 2023, din depozite de destinație și supermarketuri, din județele arondate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru afluirea probelor către  Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, respectiv din județele Argeș, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea .

Nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate”, transmite DSVSA Olt.