Investiţii în Laboratorul de medicină fizică şi balneologie al Spitalului Balş. Procedurile de recuperare, decontate de CAS Olt

Spitalul Balş oferă, începând cu 1 octombrie, un nou serviciu medical, decontat de CAS Olt, pentru pacienţii din zonă. Este vorba despre procedurile de recuperare, care pot fi făcute în cadrul bazei de tratament din cadrul unităţii medicale. 


Până la începutul acestei luni, cei care aveau nevoie puteau beneficia doar de consultaţii şi servicii medicale acordate în cadrul ambulatoriului integrat în specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare. 

„Odată cu finalizarea procedurii de organizare a concursului pentru angajarea personalului medical, dar şi cu realizarea unor investiţii şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă, am putut intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Este un lucru benefic, pentru că plaja noastră de adresabilitate este cu preponderenţă formată din populaţia vârstnică”, a precizat directorul medical al Spitalului Balş, medicul Graţiela Jidovin. 

În cadrul Laboratorului de recuperare, medicină fizică şi balneologie lucrează un medic specialist, un asistent şi doi kinetoterapeuţi. 

„Laboratorul dispune de toată aparatura necesară în recuperarea medicală. De curând, am achiziţionat un aparat de terapie combinată, cu două canale de electroterapie şi un canal de ultrasunete”, a mai spus directorul medical al Spitalului Balş.