Sănătate

2020-07-08, 14:09:30

Tătaru: Pacienții COVID externați pe propria răspundere și care respectă izolarea au dreptul la concediu medical

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că pacienții COVID externați pe propria răspundere, care respectă izolarea la domiciliu, au dreptul la concediu medical. Ei trebuie să se adreseze medicului de familie.

„Evaluăm, punem un diagnostic, explicăm pacientului, își asumă. Dacă el vrea să plece, anunțăm DSP, anunțăm medicul de familie”, a spus Nelu Tătaru, citat de digi24.ro.

El a adăugat că în primele 3 zile au fost circa 550 de externări la cerere în toată țara, dar că numărul este acum în scădere.

„Sunt cei asimptomatici care vor o externare mai rapidă decât cele 10 zile pe care le avem în ordin”, a precizat el.

„Noi nu mai putem condiționa această internare, în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, o recomandare - el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut niște recomandări, respectă recomandarea, e luat în primire de medicul de familie și medicul trebuie să-i acorde acele zile de concediu medical”, a spus Nelu Tătaru.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, trebuie să facă o sesizare la Direcția de Sănătate Publică, a adăugat el.

Sandra Alexiu, medic de familie, a precizat la Digi24 că pacienții COVID asimptomatici nu trebuie să se prezinte la cabinet, ci să facă o teleconsultație, pentru că sunt contagioși și îi pot infecta și pe alții.


Comentarii

Redacţia

2020-07-08 14:09:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...