Cultură

2021-04-03, 13:02:33

Slatina de poveste | Hotelul „Obuzierul” şi Grădina de vară „Cărăbuş”

Hotelul „Obuzierul” și Grădina de vară „Cărăbuş” erau frecventate de boema slătineană, avocați, profesori, rememorează istoricul Aurelia Grosu.

La începutul anilor 1950, hotelul Obuzierul devine Hotelul de Stat nr. 2,  iar în grădina de vară se proiectau filme ori se organizau spectacole și serbări școlare.

Către anii 1970 clădirea hotelului este transformată, căpătând o înfățișare cazonă, însă la braseria Oltul, deschisă la parter, se mânca bine.

La scurt timp clădirea va fi demolată. Au rămas amintirile păstrate în fotografii și în alte documente de epocă.

„Ori de câte ori venea în orașul copilăriei sale, Ion Minulescu nu rata ocazia de a petrece o seară la restaurantul lui Ionel Stănculescu. Punctul de atracție îl reprezenta grădina de vară amenajată modern în spatele hotelului. Aici au susținut spectacole mari trupe ale teatrului de revistă, inclusiv  Cărăbuș-ul lui Constantin Tănase”,
arată Aurelia Grosu.

Foto: Facebook/Aurelia Grosu


Comentarii

Redacţia

2021-04-03 13:02:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...