Administraţie

2019-12-12, 16:54:48

Proiect de 5 milioane de lei, semnat de primarul Emil Moţ. Sistem de închiriere a bicicletelor şi staţii de alimentare pentru maşinile electrice, în Slatina

Un nou proiect cu fonduri euroopene a fost semnat, astăzi, de către primarul Slatinei, Emil Moţ, la sediul ADR Sud-Vest Oltenia. Este vorba despre Proiectul integrat de mobilitate durabilă, componentele biciclete şi vehicule electrice, în valoare de 5 milioane de lei.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 4.968.292,27 lei și constă în realizarea sistemului de închiriere biciclete şi a subsistemului suport pentru vehicule electrice.

Sistemul de închiriere biciclete va presupune terminale inteligente de închiriere a bicicletelor, cinci stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu-stație cu 22 posturi; str. Piața Gării-stație cu 22 posturi; bd AI Cuza-stație cu 28 posturi; str. Primăverii-stație cu 22 posturi; str. Lipscani-stație cu 28 posturi), 110 biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord, 12 triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord, centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații, sistem de logistică și distribuție, stații de depanare de urgență a bicicletelor şi un kit echipamente de mentenanță.

Subsistemul suport pentru vehicule electrice se va realiza prin instalarea a cinci stații electrice de încărcare și introducerea unui sistem de management al stațiilor electrice de încărcare (operare, plată, gestiune clienți etc.). Fiecare stație va avea cu câte două locuri fiecare, și vor fi situate astfel pe strada Ecaterina Teodoroiu, strada Piața Gării, bulevardul A.I. Cuza, strada Primăverii şi strada George Poboran.

„Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de dioxid de carbon în municipiul Slatina”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Comentarii

Redacţia

2019-12-12 16:54:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...