Actualitate

2020-03-11, 18:13:15

Programarea pentru obţinerea permisului auto se va face online, de săptămâna viitoare

De săptămâna viitoare, candidaţii pentru susţinerea examenului în vederea obţinerii permisului de conducere se vor putea programa doar online. Măsura este aplicabilă de luni, 16 martie.

După ce se programează online, candidaţii se vor prezenta la ghişeu pentru depunerea dosarului, doar la data şi ora indicată în programare, evitându-se astfel aglomeraţia.

„Toate operaţiunile care se efectuează pentru examinarea candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere se vor face în baza unei programări on-line, începând cu data de 16.03.2020. Operaţiunile la care facem referire sunt următoarele: înregistrare candidat, examinare/ reexaminare probă teoretică, programare/ reprogramare probă practică. În cadrul aplicaţiei, candidaţii se pot programa pentru oricare dintre activităţi, fără să specifice care dintre ele, în limita locurilor disponibile”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Olt.

Programul de lucru la ghişeul de înregistrare a dosarelor de examinare este: marţi şi joi, între orele 8.30-16.00, şi vineri, între orele 8.30-13.30.

„Accesul în sala de așteptare pentru oricare dintre solicitările adresate Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt este permis cu cel mult 15 minute înainte de ora programată, pe baza actului de identitate, doar pentru solicitantul operaţiunii (titular, împuternicit)”, se mai arată în comunicat.

Pentru ca proba practică să se desfăşoare în condiţii sigure atât pentru candidat, cât şi pentru poliţistul examinator, au avut discuţii cu reprezentanţii şcolilor de conducători auto, referitoare la asigurarea unei igienizări eficiente a autovehiculelor în care se susţine proba practică.

În continuare înmatriculările de autovehicule şi preschimbare a permiselor de conducere se fac doar pe bază de programare online, pe siteul DRPCIV.

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu COVID-19, audienţele în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt sunt sistate, oltenii având având posibilitatea folosirii corespondenţei prin poştă la adresa b-dul A. I. Cuza, nr. 153, municipiul Slatina, judeţul Olt, sau e-mail, permise.inmatriculari.ipot@mai.gov.ro.  

Comentarii

Redacţia

2020-03-11 18:13:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...