Eveniment

2019-12-12, 10:31:17

Peste 1.000 de şoferi olteni, amendaţi de poliţişti. Femei băute, minori şi drogaţi, toţi descoperiţi de oamenii legii, la volan

Doar luna aceasta, poliţiştii olteni au dat peste 1.000 de amenzi, suma ridicându-se la 350.000 de lei. Mai mult de atât, chiar în pragul sărbătorilor, 77 de olteni au rămas fără permisul de conducere, totodată fiind retrase 28 de certificate de înmatriculare. Abaterile descoperite la volan au fost grave, iar cursele se puteau încheia tragic pentru oameni nevinovaţi care ar fi ieşit în calea şoferilor băuţi sau a celor care au ales să conducă drogaţi.

De la începutul lunii decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intervenit la 1.234 de evenimente, 925 dintre acestea fiind sesizate prin serviciul 112. Pentru că oamenii legii au sesizat nerespectarea regulilor de circulaţie, au fost aplicate 1.017 amenzi, valoarea acestora fiind de 357.175 lei.

Sancţiunile nu s-au rezumat doar la cele pecuniare, iar pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 77 de permise de conducere și au retras 28 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 39 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Exemplele poliţiştilor arată încă o dată inconştienţa unor şoferi atunci când urcă la volan.

Pe 3 decembrie, oamenii legii au descoperit un minor de 15 ani ce conducea noaptea prin comuna Grădinari.

„La data de 3 decembrie, ora 00.30, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Grădinari, a fost depistat un minor, de 15 ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”,
se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Un alt caz grav este cel al unui tânăr din Brebeni ce consumase droguri înainte de a se urca la volan.

„Pe 6 decembrie, ora 17.50, pe Drumul Județean 546, din comuna Brebeni, a fost depistat un bărbat, de 22 ani, din orașul Drăgănești-Olt, în timp ce conducea  un autoturism, iar cu ocazia testării sale cu analizatorul de droguri ,«Aquila», rezultatul a fost pozitiv. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai spun poliţiştii olteni.

Cu dosar penal s-au ales şi şoferii care au consumat alcool înainte de a se urca la volan. O femeie din Slatina a fost prinsă cu o concentraţie de 0,43 mg/l alcool în aerul expirat chiar în centrul municipiului.

„La data de 10 decembrie, ora 1.10, pe strada Primăverii, din municipiul Slatina, a fost depistată o femeie, de 37 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe 7 decembrie, ora 3.30, pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul Balș, a fost depistat un bărbat, de 22 ani, din localitate, care conducea un autoturism, având o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cele două cauze au fost întocmite dosare penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-12-12 10:31:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...