Actualitate

2018-11-26, 11:53:29

Pesta porcină africană se extinde. Doi porci morţi într-o gospodărie, la Cilieni

Pesta procină se extinde la nivelul judeţului, după ce Laboratorul DSVSA Olt a confirmat virsul la alţi doi porci dintr-o gospodărie de la Cilieni. Cele două probe au fost trimise la Bucureşti, pentru confirmarea finală.

Isterie generală la nivelul judeţului, după ce pesta porcină a trecut graniţa în Olt. Primul focar a apărut la Rusăneşti, iar luni DSVSA Olt are o nouă suspiciune.

Doi porci au murit într-o gospodărie din Cilieni, iar Laboratorul DSVSA Olt a confirmat că aceştia au peste porcină. Probele sunt trimise la Bucureşti, pentru confirmare.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa, a precizat că sute de probe se află în lucru în Laboratorul instituţiei din judeţ.

„Proba de la Cilieni se lucrează la Institutul Bucureşti, a fost trimisă dimineaţă. Aşteptăm buletinul de confirmare în cursul acestei zile. La acest moment, avem cele trei focare de la Rusăneşti şi o suspiciune la Cilieni. Avem doi porci morţi în gospodăria de la Cilieni. S-a făcut ancheta epidemiologică şi, de această dată, a intervenit factorul uman. Sunt filtre, sunt restricţii de circulaţie. Sute de probe se află în lucru în Laboratorul DSVSA Olt atât din judeţ, cât şi din alte zone. Avem probe în lucru inclusiv de la vecinii focarelor din Rusăneşti, posibil să avem şi acolo surprize”, a spus Venera Popa. 

Comentarii

Redacţia

2018-11-26 11:53:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...