Actualitate

2020-03-10, 16:50:31

Olt. Peste 20% dintre maşinile verificate în trafic, anul trecut, cu probleme tehnice

1.750 de vehicule au fost verificate în trafic, anul trecut, în judeţul Olt, de către angajaţii Registrului Auto Român. Peste 20% dintre acestea aveau neconformităţi tehnice.

Grav este că trei autovehicule oprite pentru control prezentau pericol iminent de accident.

„Din totalul autovehiculelor oprite în 1,15% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,46% aveau probleme legate de identificare și 2,1% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, se arată într-un comunicat de presă al RAR.

În urma controalelor desfășurate de RAR și Poliția Rutieră Olt, au fost aplicate 135 de amenzi contravenționale și au fost retrase 216 de certificate de înmatriculare.

Rezultatele la nivel naţional arată un procent foarte mare al maşinilor cu probleme tehnice, 45,72% dintre cele verificate.

„Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident”, se mai precizează în comunicat RAR.

Oficialii Registrului Auto Român fac precizarea că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.Comentarii

Redacţia

2020-03-10 16:50:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...