Actualitate

2020-07-15, 13:12:53

Nicio farmacie din Olt nu mai are program non-stop. Una singură va funcţiona până la ora 23.00

Slătinenii care au nevoie urgentă de medicamente, după ora 23.00, nu au la dispoziţie nicio farmacie cu program non-stop. Catena, singura farmacie din oraş, care asigura permanenţa, are program până la ora 23.00. Colegiul Farmaciştilor Olt a încercat să remedieze problema, însă lanţurile mari de farmacii spun că cheltuilile legate de asigurarea permanenţei sunt mult prea mari.

De la 1 iulie, în judeţul Olt nu mai există nicio farmacie care să funcţioneze pe timp de noapte. Cea de pe Bulevardul A.I. Cuza, care avea program non-stop, şi-a redus programul din cauza costurilor prea mari pentru asigurarea permanenţei.  

Din păcate, nu am cum să remediez această problemă. Nicio farmacie nu îndeplineşte condiţiile legale pentru funcţionarea în regim non-stop. Este vorba despre deficit de personal. O farmacie care asigură permanenţa trebuie să aibă angajaţi patru farmacişti. Nu asistenţi, ci farmacişti care au studii superioare. Celor de la Catena, singurii care asiguru permanenţa, le-a plecat un farmacist. Mai mult, nu mai putau asigura acest serviciu non-stop şi din cauza cheltuielilor prea mari, pentru că se plăteşte spor de noapte”, a declarat Luiza Drăgoi, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Olt.

În lipsa unei farmacii cu program 24 de ore din 24, slătinenii ar putea ajunge la UPU Slatina, pentru un banal calmant. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Olt, Luiza Drăgoi, speră ca undeva în toamnă situaţia să se remedieze.

„Am căutat soluţii, am stat de vorbă cu cei de la Dona, m-am gândit că este tot un lanţ mare de farmacii... au farmacişti angajaţi, dar sunt repartizaţi în mai multe puncte de lucru. Eu sper ca în toamnă să se rezolve această problemă, iar cei de la Catena să mai angajeze farmacişti. A fost şi această situaţie cu pandemia COVID-19, mulţi farmacişti faceau naveta de la Craiova, vânzările pe timp de noapte au scăzut, deoarece lumea nu a mai ieşit din casă, iar în aceste condiţii nu s-au mai justificat costurile cu asigurarea permanenţei. Ar trebui să existe o susţinere din partea statutlui pentru asigurarea permanenţei, pentru că ţine de sănătatea oamenilor, dar, din păcate noi, farmaciştii, nu suntem la fel de mulţi ca medicii, să putem fi luaţi în calcul la nivel politic”, a mai spus Luiza Drăgoi.

Farmacia Catena, de pe Bulevardul A.I.Cuza, care asigura permanenţa inclusiv de sărbătorile legale, va funcţiona până la ora 23.00. 


Comentarii

Redacţia

2020-07-15 13:12:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...