Eveniment

2019-07-15, 11:09:13

Motivul pentru care Judecătoria Slatina a amânat dosarul în cazul Sorina | Avocat: „Numai caracter urgent n-a avut ordonanţa preşedinţială, o bătaie de joc!”

Victor Dumitrică, avocatul familiei Şaramăt, cei care au crescut-o pe Sorina până la vârsta de nouă ani, a declarat, luni, la Judecătoria Slatina, că modul în care s-a judecat ordonanţa preşedinţială prin care s-a cerut blocarea adopţiei internaţionale, este „o bătaie de joc”.


Avocatul a explicat că motivul amânării în constituie faptul că cererea formulată de soţii Săcărin privind plata de despăgubiri de către statul român procurorul general n-a fost timbrată.

 „S-a formulat o cerere convenţională de către soţii Săcărin, care n-a fost timbrată pe fiecare capăt de cerere. Instanţa a făcut această regularizare, în sensul ca ei să-şi timbreze fiecare capăt de cerere. Este chestiunea cu pretenţiile în bani: în cazul în care se va admite ordonanţa preşedinţială, să fie obligat statul român şi procurorul general să le plătească contravaloarea şederii în ţară şi veniturile nerealizate în Statele Unite – 30.000 de dolari pe lună, am văzut că solicită”, a declarat Victor Dumitrică.

El a explicat că cererea familiei Săcărin ar fi trebuit disjunsă, nu păstrat în acest dosar, având în vedere caracterul de urgenţă al unei ordonanţe preşedinţială.

„Ordonanţa preşedinţială are caracter de urgenţă. Această cerere trebuia disjunsă.  Cererea lor este supusă regularizării, iar ordonanţa preşedinţială nu. Cererea trebuia disjunsă, nu trebuia lăsată în cadrul acesta procesual ca să mai cauzeze o amânare. În fine, numai caracter urgent n-a avut ordonanţa preşedinţială, o bătaie de joc!”, a mai declarat avocatul.

Procedurile pentru adopția copilului au început încă din 2013. Au fost contactate peste 120 de familii, niciuna însă nu a dorit fetița și atunci au început căutările pentru o familie în străinătate. Anul trecut, cuplul de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția să o adopte, iar în aprilie, instanța a decis definitiv ca fetița să meargă în familia lor.


Comentarii

Redacţia

2019-07-15 11:09:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...