Politică

2019-12-03, 10:56:31

Modificarea Codului Penal, propusă de Siminica Mirea după cazul Caracal, aprobată tacit de Senat

Proiectul de lege privind măsurile suplimentare de siguranţă pentru cetăţeni, iniţiat de senatorul PSD Siminica Mirea, a fost aprobat tacit de Senat.

Proiectul, care mai are nevoie de aprobarea Camerei Deputaţilor, vizează o serie de modificări legislative asupra Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Iniţiativa senatorului Siminica Mirea vine după intervenția autorităților cu privire la salvarea Alexandrei Măceșanu, care a arătat o incoerență incalificabilă, iar procedurile și legislația în vigoare nu a fost suficient de explicite, spun autoritățile, pentru ca procurorul de caz și poliția să își asume pătrunderea în incinta inculpatului Gheorghe Dincă.

Siminica Mirea spune că modificările pe care le-a propus vizează, în primul rând, o procedură clară și simplă privind pătrunderea oricărei persoane în incinta unei locuințe, fără emiterea unui mandat de percheziție domiciliară, atunci când există indicii temeince privind existența unei primejdii privind viața sau integritatea fizică a unei persoane.

„Printre celelalte modificări pe care le-am propus se numără și modificarea condițiilor liberării condiționate și pedepse crescute pentru infracțiunile privind hărțuirea sau privarea de libertate a unei persoane. În calitate de parlamentar, consider absolut necesară elaborarea unor măsuri ferme privind siguranța cetățenilor din România. În mod categoric, e nevoie și de alte acțiuni politice complementare celei inițiate de mine pentru ca țara noastră să devină un loc mai sigur, ferit, pe cât posibil, de astfel de evenimente tragice. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ați arătat cu privire la demersul meu și sper ca votul din Camera Deputaților să fie unul favorabil modificărilor propuse în Codul Penal și Codul de Procedură Penală”, a transmis Siminica Mirea.

Comentarii

Redacţia

2019-12-03 10:56:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...