Sănătate

2021-09-14, 14:10:39

Medic infecţionist, Spitalul Slatina: „Procentul celor pozitivi şi nevaccinaţi este de 90%”

Din ce în ce mai mulţi olteni se prezintă la UPU Slatina, unde în urma testării rapide află că sunt infectaţi cu COVID-19. În prezent, Secţia Boli Infecţioase a celui mai mare spital din judeţ este aproape de capacitate maximă. 31 de pacienţi sunt internaţi pe cele 39 de paturi disponibile.

Şeful Secţiei Boli Infecţioase, medicul Marius Ionescu, spune că foarte mulţi dintre cei care sunt testaţi pozitiv refuză internarea.

„În ultimele două, trei săptămâni, marea majoritate a pacienţilor au fost covid pozitivi. Sunt foarte mulţi care refuză internarea. În garda de duminică, eu am vazut 11 pacienţi, dintre care opt sau nouă au refuzat internarea. E drept, erau cu o stare bună, nu aveau nevoie de oxigen, şi sub semnătură au refuzat, sperând să nu se întoarcă peste câteva zile”, spune medicul infecţionist.

Specialistul a precizat că ponderea celor pozitivi şi nevacinaţi este foarte mare.

„Procentul celor pozitivi şi nevaccinaţi este de 90%. Am avut şi pacienţi vaccinaţi, inclusiv din rândul personalului spitalului, care au fost testaţi pozitiv. În momentul de faţă, avem doi pacienţi vaccinaţi infectaţi. Au forme uşoare, cu stare foarte bună, îşi revin după câteva zile cu antibiotice şi simptomatice. Este vorba despre pacienţi tineri, care au înţeles riscurile şi s-au dus la vaccinare. Chiar am avut o discuţie cu unul dintre aceşti doi pacienţi internaţi acum, care mi-a spus că deşi ştia că este vaccinat şi a ieşit pozitiv a ales să se interneze tocmai pentru a nu duce boala mai departe. Este vorba despre un spirit civic care, aparent, este mai pregnant la cei vaccinaţi decât la cei nevaccinaţi. Nu vreau să fac o segregare, dar despre asta este vorba în momentul de faţă”, a declarat Marius Ionescu.

Începutul valului patru a însemnat un număr mai mare de tineri care au contractat virusul. Însă, pacienţii vârstnici nu sunt feriţi şi au reînceput internările în cazul acestei categorii.

„Aş fi putut spune că predomină tinerii, pentru că până săptămâna trecută cam acesta era procentul, se prezentau foarte mulţi cu vârsta până în 50 de ani. Dar acum am reluat internările şi la pacienţi cu vârste de la 60 de ani în sus. Numai ieri am internat două paciente de 70 şi 80 de ani, nevaccinate”, mai spune şeful Secţiei Boli Infecţioase.

În prezent, pacienţii Covid sunt trataţi în cadrul Secţiei Boli Infecţioase, unde sunt organizate 39 de paturi pentru confirmaţi şi trei pentru suspecţi. În această dimineaţă, 31 de paturi erau ocupate de pacienţi pozitivi şi două de suspecţi. În cadrul ATI-ului, toate cele patru paturi pentru Covid sunt ocupate.

 

Comentarii

Redacţia

2021-09-14 14:10:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...