Administraţie

2020-05-11, 15:03:17

Lucrările de reabilitare a celui mai lung drum judeţean din Olt ar putea începe la finalul lunii mai

Consiliul Judeţean (CJ) Olt a semnat contractul de execuţie lucrări pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, cel mai lung din judeţ, investiţie finanţată cu fonduri europene.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că semnarea cntractului de lucrări a avut loc în luna aprilie. Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, are o durată de implementare de 66 de luni şi o valoare totală de 128.039.609,48 lei, adică 28.041.964,40 euro, din care valoare finanţării nerambursabile este de 121.102.063,41 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Este cel mai lung drum judeţean din Olt, are aproape 30 de kilometri. Totodată, în prelungirea sa este drumul de pe Valea Oltului, un alt proiect pe care urmează să-l scoatem la licitaţie în perioda următoare. Astfel, vom avea aproximativ 100 de kilometri de drum judeţean reabilitat şi modernizate, de la intrarea dinspre Teleorman şi până la ieşirea spre Vâlcea. Pe lângă reţeaua de drumuri naţionale, va exista şi ruta alternativă formată din aceste drumuri judeţene, judeţul putând fi străbătut de la nord la sud şi invers, fără nicio problemă”, a declarat Marius Oprescu.

El a declarat că, cel mai probabil, la sfârşitul lunii mai, se va da ordinul de începere a lucrărilor.

„Sunt în licitare cu dirigenţia de şantier. Când vom finaliza această procedură, vom da ordinul de începe a lucrărilor. Autorizaţia de construţie este deja emisă”, a mai declarat preşedintele CJ Olt.

Traseul drumului ce urmează a fi reabilitat şi modernizat traversează teritoriul a 10 unităţi administrativ teritoriale din judeţul Olt, respectiv: comuna Dăneasa, oraşul Drăgăneşti-Olt, comuna Mărunţei, comuna Coteana, comuna Brebeni, comuna Valea Mare, municipiul Slatina, comuna Curtişoara, comuna Teslui, comuna Verguleasa.

Comentarii

Redacţia

2020-05-11 15:03:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...