Administraţie

2020-05-29, 14:17:01

Investiţie de opt milioane de euro, respinsă de PNL Scorniceşti. 250 de locuri de muncă ar fi urmat să fie create

Liberalii din Scornicești au blocat cea mai importantă investiţie din ultimii 30 de ani din acest oraș. Consilierii locali PNL şi cei ai ALDE au votat împotriva unui proiect care ar fi dat posibilitatea Grupului Carmistin să investească opt milioane de euro în refacerea și retehnologizarea fostelor ferme de pui si să creeze 250 de locuri de muncă.

Primarul din Scorniceşti, Ion Prioteasa, a declarat că proiectul ar fi fost unul benefic pentru localitate. Pe lângă crearea de noi locuri de muncă, construcţia a celor 27 de hale de producţie ar fi urmat să fie făcută de firme locale. În plus, după implementarea proiectului, bugetul oraşului ar fi primit bani din cotele defalcate din TVA.

Edilul a adăugat că la şedinţa de vineri, în care liberalii au respins proiectul, au fost prezenţi şi membrii Grupului Carmistin care au explicat că este vorba despre o tehnlogie nouă, ecologică, iar gunoiul ar urma să fie dus direct la Staţia de transfer Potcoava.

„S-au pus cei de la PNL şi cei de la ALDE ca să nu concesionăm terenul că, dacă cresc pui de carne, le miroase la cetăţeni. Lor le arde de miros, că au discutat cu cetăţenii. În schimb, eu am vorbit cu oamenii şi ei sunt de acord pentru că se creează locuri de muncă”, a declarat Prioteasa.

La rândul său, preşedintele PSD Scorniceşti, Cătălin Uşurelu, a condamnat comportamentul liberalilor.

„Este încă o dovadă că administrația locală din acest oraș este condusă de o un o gașcă care are alte interese decat cele ale comunității și vor să îi țină pe oamenii din Scornicești departe de civilizație, în sărăcie.  PSD Scornicești susține această investiție atât de importantă pentru oraș, dar consilierii noștri care sunt în  minoritate, in consiliul local s-au abținut de la vot, astăzi, pentru că primarul și viceprimarul nu au putut să le dea toate informatiile despre această investiție. Cerem administrației PNL să reia urgent discuțiile cu acest investitor și să supună  dezbaterii publice această investiție care înseamnă locuri de muncă și un trai mai bun pentru 250 de familii, bani în bugetul local pentru investiții viitoare și atragerea de alți investitori”, a explicat Uşurelu.

Grupul Carmistin, cu capital 100% românesc, are peste 1.800 de angajaţi la nivel naţional şi cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producţie – pui, porc, vită şi agricultură. Reprezentanții grupului și-au anunţat intenția de a investesti 8 milioane de euro în proiectul de modernizare şi repunere în funcţiune a fostelor ferme Piscani din Scorniceşti, preluate încă de anul trecut de către Carminstin.

Comentarii

Redacţia

2020-05-29 14:17:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...