Învăţământ

2021-11-16, 10:14:42

Iacobescu (ISJ Olt) susţine testarea elevilor acasă, nu la şcoală: Ar trece cel puţin o oră sau chiar două, acolo unde avem clase aglomerate

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a declarat luni, la emisiunea „Reporter 24”, că testele rapide pentru depistarea COVID-19 ar trebuie administrate elevilor acasă, iar aceştia să le prezinte la venirea la cursuri.


Victor Iacobescu susţine că actuala metodologie care presupune ca testele să fie făcute de profesori, acolo unde nu există cabinete medicale, nu poate fi pusă în practică.

„Din ce am înţeles eu, testele de salivă au ajuns în România, dar durează procedurile. Pot să vă spun că am primit de la DSP un comunicat pe care Ministerul Sănătăţii l-a transmis către Ministerul Educaţiei, în care se spunea faptul că în şcoli aceste teste vor fi făcute de către profesori sau, acolo unde avem personal calificat, de către medici sau asistenţi medicali.  Trebuie să ţinem cont şi de anumiţi factorI, iar sindicatele au luat atitudine. Pentru ca acest test să fie unul concludent, copiii trebuie să vină la şcoală fără a fi mâncat. Liderii sindicali au cerut anumite precizări de la Ministerul Sănătăţii. Copilul trebuie să vină la ora 8.00 la şcoală, fără să fi mâncat nimic. Sunt şi copii care suferă de anumite boli şi trebuie să mănânce”, a declarat Iacobescu.

Totodată, el arată că testarea ar însemna pierderea unui timp important din orele de curs.

„Dacă nu avem asistent medical, profesorii au sarcina să facă aceste teste, iar testarea durează. Avem 20-25 de copii, avem licee şi şcoli cu număr mare de clase, cu număr mare de elevi în clase. Ar trece cel puţin o oră sau chiar două, acolo unde avem clase aglomerate. Nu se face specificarea dacă şi preşcolarii trebuie să facă aceste teste”, a mai spus Victor Iacobescu.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt militează ca testele să fie făcute acasă, de părinţi.

„O soluţie ar fi, şi aici trebuie să se meargă pe încredere, ca acasă testul să fie făcut de părinte, iar copilul să-l prezinte la şcoală. Trebuie gândită o soluţie ce poate fi aplicată, nu trebuie să se ia o decizie doar la nivelul birourilor din Bucureşti”, a conchis Iacobescu.


Comentarii

Redacţia

2021-11-16 10:14:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...