Comunitate

2021-09-18, 11:28:27

FOTO. S-a deschis pentru prima dată Piaţa Producătorilor Olteni din Slatina, organizată de CJ Olt

Sâmbătă dimineaţa s-a deschis pentru prima dată Piaţa Producătorilor Olteni, organizată de Consiliul Judeţean Olt, cu sprijinul Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt. Piaţa volantă a fost luată cu asalt de cumpărători, slătinenii având la dispoziţie legume, lactate şi alte produse autohtone, direct de la producători.

20 de producători pot fi găsiţi, până la ora 16.00, pe aleea din zona sediului CJ din Slatina. La evenimentul de deschidere au fost prezenţi vicepreşedinţii CJ Olt, Ionuţ Ivan şi Virgil Delureanu, dar şi deputaţii PSD, Adrian Chesnoiu – preşedintele Comisiei de Agricultură din Cameră, Marius Iancu, Emil Albotă şi Florin Barbu. Totodată, printre cei prezenţi s-au numărat şi preşedintele OFSD Olt, Corina Sulger, şi cel al Organizaţiei de Seniori, Emil Marinescu.

„Am deschis piaţa volantă pe aleea Consiliului Judeţean şi, pe această cale, invităm slătinenii ca, în fiecare sâmbătă, să vină şi să cumpere produse autohtone, locale. Sunt producători din judeţul Olt. Sperăm ca producătorii să simtă acest sprijin al instituţiei noastre”, a declarat vicepreşedintele Ionuţ Ivan.

Acest demers a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale  și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

„Vreau să mulţumesc public consilierilor judeţeni care au aprobat acest proiect, la iniţiativa domnului preşedinte Marius Oprescu. Fermierii aşteptau demult o asemenea piaţă, în sensul că în primul rând noi vrem să promovăm produsele, să venim în contact cu consumatorii, să ne promovăm aceste legume de calitate pe care le producem în fermele noastre din judeţul Olt. Fermele sunt beneficiare de fonduri europene. Noi ne-am făcut treaba ca şi organizaţie, am ajutat în accesarea de fonduri europene, fermele s-au dezvoltat, la rândul lor, problema s-a blocat la piaţă. Trebuia atunci să găsim soluţii şi idei să promovăm produsele. Dacă nu reuşim să intrăm în supermarketuri, măcar să venim cu aceste modele de succes în toate oraşele din judeţul Olt, aşa cum avem promisiunea domnului preşedinte”, a declarat preşedintele ATF Olt, Florin Ciobanu.

El a adăugat că modelul de la Olt ar putea fi multiplicat şi în alte judeţe.

„Avem prezenţi doi colegi de la Dolj şi Mehedinţi care vor să preia această idee, să o discute cu consiliile judeţene de la ei din judeţ şi să multiplice această idee şi în alte judeţe. Producători avem, trebuie să-i ajutăm să şi comercializeze, să-şi promoveze calitatea produselor către consumator prin lanţul scurt”, a conchis Ciobanu.

La rândul său, deputatul Marius Iancu a declarat că legumicultorii olteni au nevoie de o piață de desfacere și de sprijin din partea autorităților!

„Cum acest Guvern a blocat toate programele destinate fermierilor, iată că autoritățile județene vin în ajutorul lor.Este un prim pas și îi felicit de organizatori pentru acest proiect și sper că foarte mulți slatineni vor veni la piața, în centrul orașului. Au ce cumpăra!”, a spus deputatul.

Şi Florin Barbu i-a felicitat pe organizatori.

„Mi-am început weekendul, făcând piața, la Consiliul Județean Olt! Vreau să îi felicit pe organizatori pentru această  inițiativă de a face o piață volanta și pe președintele CJ Olt, Marius Oprescu care sprijină această acțiune. Este exact ceea ce legumicultorii olteni au nevoie, de un loc de comercializare a produselor. Iar slatinenii pot să cumpere fructe și legume naturale, la preturi accesibile. În aceste vremuri atât de grele pe care le trăim, sprijinirea micilor producători este vitală. Este ceea am făcut noi când am fost la guvernare, este ceea ne dorim și acum și luptăm pentru asta Noi toți avem nevoie de legumicultorii olteni pentru că ne asigură  hrana sănătoasă. Ei contribuie prin munca lor și a familiilor lor la dezvoltarea comunităților și a țării și eu le mulțumesc. Știm cu toții că agricultura românească are un imens potențial, dar trebuie să ne implicăm cu toții în valorificarea lui. Noi am făcut-o și o mai putem face”, a transmis şi deputatul Barbu.

Piaţa Producătorilor Olteni va fi funcţională în fiecare zi de sâmbătă, de la 8.00 la 16.00, pe aleea de lângă sediul CJ Olt din Slatina.

Comentarii

Redacţia

2021-09-18 11:28:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...