Sport

2018-01-27, 14:22:37

CSM Slatina, victorie categorică cu Rapid București, în derby-ul suferinței din Liga Florilor

CSM Slatina a obținut prima victorie în fața propriilor suporteri, de la promovarea în Liga Națională, în derby-ul suferinței disputat contra colegei de clasament, Rapid București, aflată pe penultimul loc. Handbalistele pregătite de Victorina Bora au condus tot timpul, la un avans de cel puțin șase goluri, obtinând un succes categoric, scor 29-23. Cu victoria înregistrată, CSM Slatina nu a părăsit ultima poziție din Liga Florilor, însă a redus din diferența ce o desparte de HCM Slobozia, aflatå pe loc ce duce la baraj.

CSM Slatina a dominat de la un capăt la altul derby-ul suferinței cu Rapid București, având la un moment dat chiar un avans de 10 goluri. Feroviarele n-au pus deloc probleme, pe teren existând o singură echipă, CSM Slatina.

Handbalistele aflate sub comanda Victorinei Bora s-au instalat la conducere pe tabela de marcaj încă de la primul atac. Cu o apărare agresivă, Ostase și Cârligeanu reușind să se apere foarte bine în centru, feroviarele n-au găsit culoarul spre poartă, iar aruncările de la distanță au fost blocate tot timpul. Pe fondul unei defensive bine organizate, dar și a adversarului modest, CSM Slatina s-a desprins, intrând la cabine cu un avantaj liniștitor, scor 18-9.

Actul secund a adus la un moment dat o cădere în tabăra slătineană, câteva schimbări fortuite, ca urmare a unor eliminări, punându-și amprenta asupra jocului, însă nu s-a pus problema învingătoarei, CSM Slatina impunându-se fără emoții, scor 29-23.

Pivotul Lorena Ostase și interul Ștefania Lazăr, jucătoare ce fac bine ambele faze, au marcat câte șapte goluri, Alexandra Gogoriță trimisă pe teren doar pe aruncare, a avut un randament bun cu cele șase goluri, iar coordonatorul de joc Geanina Drăghici, care se confruntă și cu ceva probleme medicale, a reușit să înscrie cinci goluri, fâcând un nou meci bun după cel cu Cisnădie. Extremele Hermina Stoicănescu și Nicoleta Rusu au evoluat în nota echipei, cele două trecându-și și ele numele pe lista marcatoarelor.

Portarul Mădălina Pușcaș a prins un nou meci bun, după cel cu Cisnădie, fiind titulară. Deși, la un moment dat, s-a vehiculat varianta renunțării la ea, ca urmare a aducerii goalkeeper-ului Lăcrămioara Stan, cel puțin până în vară aceasta și-a câștigat cu siguranță locul la CSM Slatina, având multe intervenții bune.

Cu victoria obținută, CSM Slatina nu scapă de ultimul loc, rămânând în spatele Rapidului, însă a mai redus din diferența față de echipele aflate pe locurile ce duc la baraj. Ultimele două clasate retrogradează direct, în timp ce locurile 11-12 merg la barajul de menținere. HCM Slobozia și U. Cluj sunt echipele ce se află pe loc de baraj în acest moment.

Antrenorul celor de la Rapid București, Vasile Mărgulescu, a oferit o declarație surprinzătoare după jocul de la Slatina. Acesta a precizat că meciurile rămase de disputat de către echipa sa vor fi abordate cu junioarele, fiind de părere că Rapid București și CSM Slatina, de altfel nou-promovate, nu mai au șanse de salvare. 

De cealaltă parte, Victorina Bora nu a dorit să comenteze declarația antrenorului principal al echipei Rapid, precizând ca echipa sa își va juca șansa până la capăt.

CSM Slatina va avea parte de un program greu în perioada următoare, primul joc dificil fiind programat runda viitoare în deplasare cu Corona Brașov.

Comentarii

Redacţia

2018-01-27 14:22:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...