Actualitate

2019-08-21, 15:15:52

Comerţul stradal, verificat şi sancţionat de inspectorii DSVSA Olt

Timp de trei zile, în perioada 12-14 iulie, inspectorii DSVSA Olt, sprijiniţi de poliţişti şi jandarmi, au efectuat ample controale privind comerţul stradal cu produse de origine animală provenite din producţia internă.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DSVSA Olt, au fost efectuate nouă controale în pieţe agoalimentare, târguri, locuri neamenajate (pe trotuare) situate de-a lungul căilor rutiere (comerț stradal) la micii producători, care comercializau direct către consumatorul final produsele primare de origine animală (lapte crud, ouă, carne de pasăre sau lagomorfe, miere, etc.), obținute în gospodăriile proprii şi la persoanele care comercializau direct către consumatorul final alimente de origine animală (brânzeturi, produse din carne, etc.) obținute în gospodăriile proprii.

„Au fost descoperite mai multe nereguli, principalele fiind: ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare sau depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, se arată în comunicat.

Inspectorii au aplicat trei amenzi în valoare de 12.100 lei, dar şi două avertismente.

„Totodată, au fost reținute oficial 45 de kilograme de brânzeturi şi lapte crud, comercializate în spaţii neaprobate sanitar veterinar - trotuar, în condiții neigienice, fără respectarea lanțului frigorific și a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată”, mai spun reprezentanţii DSVSA Olt.


Comentarii

Redacţia

2019-08-21 15:15:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...