Administraţie

2019-12-17, 15:12:58

Câţi slătineni au beneficiat de amnistia fiscală

Peste 130 de contribuabili din Slatina, persoane fizice şi juridice, au beneficiat de amnistia fiscală dispusă de primarul Emil Moţ şi şi-au achitat datoriile către primărie fără a mai plăti şi penalităţile.

Beneficiarii amnistiei fiscale sunt debitorii persoane juridice, persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică, care la data de 31 decembrie 2018, inclusiv, au obligaţii fiscale principale restante sub un milion de lei, precum şi debitorii persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică, unităţi administrativ teritoriale ori instituţii publice, care au obligaţii principale restante, la data de 31 decembrie 2018, de un milion de lei sau mai mari.

Ca să fie iertaţi de penalizări, aceştia au avut la dispoziţie până la 15 decembrie să depună o cerere în acest sens.

„Prin Hotărârea Consiliului Local 360/2019 s-a dispus anularea majorărilor aferente obligaţiilor fiscale existente în sold, la data de 31.12. 2018. Astfel, în acest sens, avem un număr de 119 solicitări din partea persoanelor fizice şi 26 din partea persoanelor juridice, toate fiind soluţionate”, a declarat directorul Direcţiei Generale Economice a Primăriei Slatina, Alin Calotă.

Totodată, el a mai precizat că, până la această dată, încasările la bugetul local au ajuns 97,28%. Este vorba de bani proveniţi din impozitele pe clădiri, teren şi mijloace de transport.

Angajaţii Direcţiei Generale Economice fac, în paralel, şi recuperarea datoriilor de la contribuabilii rău-platnici.

„În decursul anului 2019, am întocmit un număr de 4.400 de propriri şi 265 sechestre pentru persoane fizice. În cazul persoanelor juridice, au fost transmise 733 popriri”, a mai spus Calotă.

Comentarii

Redacţia

2019-12-17 15:12:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...