Comunitate

2021-09-15, 12:21:11

77 de primării din judeţ au 60 de zile să găsescă firme care să facă lucrările de cadastru. Fiecare UAT primeşte 160.000 lei

77 de primării din judeţul Olt au semnat contractele cu OCPI pentru finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Anul acesta, fiecare unitate administrativ teritorială poate primi până la 160.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Olt trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data încheierii contractului de finanțare.

„În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. În prezent, din totalul de 112 UAT-uri din județul Olt, au fost cadastrate în proporție de sută la sută nouă comune (Brastavățu, Brebeni, Iancu Jianu, Milcov, Oboga, Valea Mare, Vădastra, Vișina şi Vișina Nouă), iar în alte 15 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale”, spun reprezentanţii OCPI Olt.

Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF) are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.
 

Comentarii

Redacţia

2021-09-15 12:21:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...