Sănătate

2019-12-06, 12:59:32

59 de medici fac gărzi în cele zece centre de permanenţă din judeţ. Ce doctor cunoscut lucrează în Centrul de la Baldovineşti

În cele zece centre de permanenţă din judeţ lucrează 59 de medici. Aceştia asigură asistenţa medicală pe timpul nopţii în zeci de localităţi din judeţ.

La nivelul judeţului, funcţionează zece centre de permanenţă în următoarele localităţi: Bobiceşti, Baldovineşti, Brastavăţu, Crâmpoia, Dobrotesa, Osica de Sus, Mihăieşti, Strejeşti, Vişina şi Vlădila, acestea fiind deservite de 59 de medici.
 
Potrivit datelor transmise de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Olt, cei mai mulţi doctori lucrează în Centrul de permanenţă de la Dobroteasa, care deserveşte localităţile Dobroteasa, Verguleasa, Vultureşti, Vitomireşti, Făgeţelu, Sâmbureşti, Leleasca şi Topana. Nouă doctori asigură permanenţa aici, coordonator fiind medicul Constantina Negru.

În Centrul de permanenţă de la Baldovineşti lucrează şi medicul Mădălina Deloreanu, fostul director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, care a renunţat la această funcţie în urmă cu câţiva ani.

Centrele de permanenţă sunt unităţi sanitare care asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă pentru pacienţii din zonele arondate, dupa terminarea programului de lucru al cabinetelor de medicină de familie, de sărbători legale şi în zilele de sâmbată şi duminică. În aceste zile, precum şi în cele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8.00 şi durează 24 de ore.

În cadrul acestor centre de permanenţă şi oltenii neasiguraţi pot primi îngrijiri medicale de specialitate.

Comentarii

Redacţia

2019-12-06 12:59:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...