Actualitate

2020-03-18, 11:15:28

Coronavirus. CJ Olt a aprobat achiziţionarea a opt ventilatoare mecanice, dintre care patru sunt mobile

Consiliul Judeţean Olt a aprobat, miercuri, în cadrul unei şedinţe extraordinare achiziţionarea a opt ventilatoare mecanice pentru Spitalul Slatina, necesare în cazul agravării stării vreunui pacient cu COVID-19.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că vor fi achiziţionate patru ventilatoare de transport, care costă 72.000 lei fiecare aparat, şi alte patru ventilatoare „fixe”, în valoare de 140.000 lei fiecare.

Totodată, forul judeţean a alocat fonduri pentru spitalele din subordine şi Direcţia Copilului pentru achiziţionarea de materiale legate de prevenirea şi combaterea coronavirusului.

„În şedinţa extraordinară de astăzi au fost aprobate două proiecte de hotărâre. Unul este legat de relocarea unor bani din Fondul de rezervă, după cum urmează: pentru Spitalul Judeţean, un milion de lei, pentru Spitalul Greci, 60.000 lei, iar pentru Direcţia Copilului, 50.000 lei. Sumele sunt cu destinaţia achiziţionării de materiale legate de prevenirea şi combaterea coronavirusului. Cel de al doilea proiect este legat de modificarea bugetului, astfel încât renunţăm la o serie de aparatură din lista de achiziţii pe acest an, aparate medicale care nu sunt strict necesare sau urgente, şi o să achiziţionăm opt ventilatoare mecanice”, a declarat Oprescu.

Achiziţia celor opt ventilatoare mecanice se va face în procedură de urgenţă, prin negociere directă. 

„Sunt patru mobile şi patru fixe. Adică, cele patru mobile pot fi folosite în timpul transportului pacienţilor intubaţi”, a mai afirmat Marius Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2020-03-18 11:15:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...