Începe judecata în dosarul Lotului „Tătuţu”. Poliţişti şi finanţişti olteni, acuzaţi de evaziune, abuz în serviciu

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus, săptămâna trecută, începerea judecăţii cauzei în dosarul Lotului „Tătuţu”, în care sunt trimise în judecată 21 de persoane, printre care mai mulţi ofiţeri din cadrul IPJ, dar şi foşti şi actuali angajaţi ai Finanţelor Olt. Acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT vizează şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălare de bani.

Judecata în acest dosar începe la mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.

 

Nu mai puţin de 21 de persoane au calitatea de inculpat în această cauză: comisarul şef Laurenţiu Ilie Lazăr, ofiţer superior în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor de la IPJ Olt; soţia acestuia, Valeria Lazăr; inspectorul principal de poliţie Bogdan Ciprian Gheorghiceanu; inspectorul principal de poliţie Liviu Voiculescu, ambii de la SIF Olt; finanţiştii Ion Florin Bîlteanu, Ion Encescu, Gheorghiţa Prunişoară, Anastasia Lioveanu, Ion Silviu Bălţoi, Florin Anton; Gheorghe Bădiţă, patronul Marconf Piatra-Olt; Leonard Ionuţ Poteraş, patronul unei săli de jocuri de noroc din Craiova; gemenii Mihai Răzvan Buzatu şi Bogdan Alexandru Buzatu, oameni de afaceri tot din Craiova, fiii lui Teodor Buzatu, fostul director al SIF Oltenia; Costinel Ghiţă, Iliuţă Bogiu, Radu Moruşi, Marin Mihăilă, Iulian Toma, George Târcomnicu şi Stadian Stănescu.

 

Iniţial, în acest caz a fost ridicat şi comisarul şef de poliţie Constantin Nedeloiu, din cadrul SIF Olt. Între timp, acesta a fost scos de sub urmărirea penală.

 

Potrivit procurorilor, grupul infracţional era condus de comisarul şef Laurenţiu Lazăr. Poliţiştii din această grupare le-au impus mai multor oameni de afaceri să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie cu firma Ro Edil Service, administrată de soţia lui Laurenţiu Lazăr, Valeria Maria.

 

De asemenea, ei au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines şi înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută. În acelaşi dosar, nouă angajaţi ai DGFP Olt sunt acuzaţi că au aprobat, în mod ilegal, rambursări de TVA în cuantum de aproximativ 3.000.000 lei pentru Marconf Piatra-Olt.