FOTO&VIDEO. Pugilistul Arun Tudoroiu, legitimat la CSM Slatina, aduce prima medalie europeană pentru boxul masculin oltean

Performanţă extraordinară în boxul masculin oltean. Dacă la feminin, cunoscuta pugilistă Luminiţa Turcin, a adus mai multe titluri europene, în boxul masculin, un nume despre care vom mai auzi, Arun Tudoroiu, în vârstă de doar 17 ani, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Slatina, a cucerit medalia de argint, zilele trecut, la Campionatul European de Tineret, de la Erevan, în Armenia. Este prima medalie europeană cucerită de un boxer din judeţul Olt.

Pregătit de cuplul de antrenori Constantin Gălbenuşe-Luminiţa Turcin, sportivul în vârstă de doar 17 ani, de la CSM Slatina, Arun Tudoroiu, a cucerit medalia de argint la Campionatul European de Tineret, desfăşurat zilele trecute, în Armenia. Este o performanţă istorică în boxul din judeţul Olt, tânărul pugilist, component al lotului de tineret al României, ajungând în finala de la Erevan, la categoria 63 de kilograme. Arun a pierdut la punct, scor 3-0, contra Danil Belevetin.Arun Tudoroiu a început boxul în urmă cu şapte ani, la vârsta de doar 10 ani. Modelul lui de sportiv este antrenorul său de la lotul naţional, Dorel Simion, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sidney 2000. De altfel, visul lui Arun Tudoroiu este să ajungă la Jocurile Olimpice.Directorul Clubului Sportiv Municipal Slatina, Mihaeala Stana, i-a felicitat pe cei doi antrenori şi pe noul vicecampion european, pe care i-a asigurat de toată susţinerea în obţinerea unor noi performanţe.De asemenea, la feminin, din lotul României care a participat la Campionatul European de la Erevan, a mai făcut parte o altă sportivă din judeţul Olt, Mihaela Bădescu, care a cucerit titlul de campioană europeană la categoria 48 de kilograme. Şi ea se pregăteşte sub comanda Luminiţei Turcin şi a lui Vasile Gălbenuşe, în cadrul Centrului Olimpic de Pregătire a Junioarelor, de la Slatina.