FOTO. Primul strat de asfalt pe drumul naţional DN 6, între localităţile oltene Mihăeşti şi Drăghiceni

Constructorul turc desemnat să asfalteze drumul naţional  DN 6 Alexandria-Craiova, s-a apucat de treabă pe Lotul 2, situat între localitățile Mihăiești și Drăghiceni.

Conform contractului, lucrările vor fi finalizate anul viitor. Investiția este finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Contractul privind reabilitarea unui tronson de drum de 53 de kilometri, pe ruta Alexandria-Craiova, a fost semnat, în luna martie.

Un constructor turc va derula acțiunile de reabilitare, valoarea investiției fiind de peste 258 de milioane de lei, fără TVA.


  • Foto FOTO. Primul strat de asfalt pe drumul naţional DN 6, între localităţile oltene Mihăeşti şi Drăghiceni
  • Foto FOTO. Primul strat de asfalt pe drumul naţional DN 6, între localităţile oltene Mihăeşti şi DrăghiceniPorţiunea de drum Alexandria-Caracal trebuia executată de firma omului de afaceri Nelu Iordache, Romstrade, în asociere cu Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98.


Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată.


  • Foto FOTO. Primul strat de asfalt pe drumul naţional DN 6, între localităţile oltene Mihăeşti şi Drăghiceni
  • Foto FOTO. Primul strat de asfalt pe drumul naţional DN 6, între localităţile oltene Mihăeşti şi DrăghiceniNu numai că nu a fost făcută lucrarea, dar drumul a fost lăsat într-o stare nepracticabilă. Diferenţa de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap şoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, şoferii intrau pe contrasens.