Fetiţă de nouă ani, agresată sexual de un bărbat într-o staţie de autobuz din Balş

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost arestat preventiv după ce agresat sexual o fetiţă în vârstă de nouă ani, într-o staţie de autobuz din Balş şi, ulterior, într-un microbuz de transport persoane.


Potrivit unui comunicat remis de Parchetul Balş, totul s-a petrecut în data de 9 mai, când bărbatul, în timp ce se afla în staţia de autobuz de zona Oficiului Poştal Balş, a luat-o de mână pe fetiţa în vârstă de nouă ani, pe care nu o cunoştea.

Ulterior, a urcat după aceasta într-un microbuz care circula pe ruta Balş – Călui, s-a aşezat lângă ea, a continuat să o ia de mână şi a mângâiat-o pe picior, în zona inghinală, provocându-i persoanei vătămate o stare de temere şi de disconfort şi fiind la un moment dat observat în mod direct de către două martore, care au invitat-o pe persoana vătămată să se mute pe un alt loc, lângă acestea.

 Bărbatul a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile.

 „Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Balş – Compartimentul Investigaţii Criminale din data de 19.05.2024.

În data de 20.05.2024, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, iar în aceeaşi dată propunerea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Balş, inculpatul fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările au fost efectuate de către organele de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Balş – Compartimentul Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş”, arată procurorii.