Elevii de la „Minulescu” Slatina, medalie de aur la Olimpiada Europeană de Hazarduri (BesafeNet Olympiad), pentru al doilea an la rând

Echipa „geOLTgrafia”, formată din elevi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina, a obţinut locul întâi la Olimpiada Europeană de Hazarduri (BesafeNet Olympiad), pentru al doilea an la rând.


Echipa este formată din elevii Simina Bilauschi, Annelise Cîrnaru, Luca Popa și Mihai Dinu, aflați sub îndrumarea doamnei profesoare Angela Liță.

În cadrul competiţiei, elevii au realizat care a redat istoricul seismologic al României.

Echipa „geOLTgrafia” a concurat cu alţi 1.350 de elevi din peste 350 de echipe din 10 state.

„Deși aparent diferite, matematica, chimia, limba franceză și geografia au reușit să întrunească membrii din geOLTgrafia, echipa care a reprezentat C.N. ,,Ion Minulescu" la BesafeNet Olympiad (Olimpiada Europeană de Hazarduri): Simina Bilauschi, Annelise Cîrnaru, Luca Popa și Mihai Dinu, aflați sub îndrumarea doamnei profesoare Angela Liță. Concurând cu alți 1350 de elevi din peste 350 de echipe din 10 state, elevii au reușit să repete performanța de anul trecut, în urma celor două probe, respectiv testul teoretic și cea de realizare a unui eseu care să redea istoric seismologic al României, aflându-se pe prima poziție a clasamentului”, arată Colegiul pe pagina oficială de Facebook.

Elevii şi profesoarea lor au fost premiaţi la Strasbourg, pe 1 decembrie.

„Pentru cei patru olimpici și profesoara lor ziua de 1 Decembrie a căpătat importanță dublă, atunci având loc festivitatea de premiere de la sediul Comisiei Europene din Strasbourg a competiției. 

Doamna profesoară Angela Liță a participat la festivitate, luând parte la mai multe vizite la instituțiile europene, și a asistat la dezbaterile "Euroscola" din Parlamentul European, în cadrul cărora a avut ocazia de a prezenta modul în care este posibil ca elevii să fie îndrumați către performanță la o disciplină neinclusă în programa școlară standard. Concursul prezintă limită de vârstă, astfel că a fost ultima participare a celor patru, cărora le urăm însă mult succes la celelalte olimpiade școlare, unde, anual, reușesc să ocupe primele poziții ale clasamentului național. Mândri de voi!”, mai arată sursa citată.