Eleva din Oradea, care şi-a înjunghiat pedagogul pentru că a prins-o cu iubitul în internat a fost reţinută pentru tentativă de omor

Adolescenta de 16 ani care luni a înjunghiat un pedagog pe motiv că acesta o reclamase după ce a găsit-o cu un băiat în internatul liceului din Oradea la care învăţa a fost reţinută. Ea este acuzată de tentativă de omor.


Cazul tinerei de 16 ani, elevă, care luni dimineaţă a înjunghiat un pedagog pe motiv că acesta a chemat-o cu părinţii la şcoală, după ce a găsit-o cu un băiat, a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorii au dispus marți punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o inculpată de 16 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, arată observatornews.ro.

Din probele administrate rezultă că, luni, în timp ce afla în biroul directorului din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, inculpata, elevă în clasa a X, pe fondul unor discuții contradictorii legate de anumite conduite petrecute în internatul colegiului, în care minora era cazată, a scos un cuțit de 34 cm, pe care îl avea băgat în mâneca hainei, cu care l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, lovindu-l în zona spatelui.

În urma agresiunii, victima a fost transportată la spital și suspusă unei intervenții chirurgicale, iar potrivit constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

„De precizat că în momentul agresiunii, în biroul directorului se aflau mai multe persoane, respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorului adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei”, notează procurorii.

Inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 ore, urmând ca marți procurorul de caz să formuleze propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Incidentul a avut loc într-un liceu din Oradea. Eleva de 16 ani a înjunghiat un profesor în biroul directoarei. De parcă nu ar fi destul de şocant, totul s-a întâmplat de faţă cu diriginta şi mama ei. Fata fusese chemată să dea explicaţii pentru că supraveghetorul a găsit-o noaptea, în internat, cu un băiat. Eleva, care este bursieră, este acuzată de tentativă de omor, iar pedagogul e la terapie intensivă.