Două asocieri de firme au depus oferte pentru finalizarea Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Două oferte au fost depuse pentru restul de lucrări la Tronsonul 1 al Drumului expres Craiova-Piteşti. Durata de finalizare a acestei porţiuni de drum este de 18 luni. 


Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) - SPEDITION UMB SRL - TEHNOSTRADE SRL (România) și Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI AS (lider de asociere) - STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL - VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL (Turcia - România) sunt cei doi ofertanţi.

„Pe traseul, cu o lungime de 17,7 de km, câștigătorul trebuie să finalizeze în 18 luni lucrările care au rămas de executat la momentul rezilierii contractului anterior: cinci poduri, patru pasaje, un nod rutier, o parcare de scurtă durată”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Valoarea estimată a procedurii este de 544.132.122,79 lei fără TVA şi sursa de finanţare este asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Drumul Expres Craiova Piteşti va realiza o conexiune directă la reţeaua de transport TEN-T Core existentă şi reprezentată de Coridorul IV Pan European care va asigura accesibilitate la nivel naţional dar şi internaţional pentru zona deservită de Drumul Expres. Drumul Expres Craiova Piteşti va asigura atât pentru traficul de călători, cât şi pentru traficul de marfă conexiuni între infrastructura de transport pentru traficul pe distanţe lungi, respectiv Coridorul IV Pan European actual şi Drum Expres Danubius în viitor (Conform Master Plan Naţional de Transport) şi traficul local aferent DN 65, dar şi cel regional aferent zonei de influenţă din cadrul celor trei judeţe traversate - Dolj, Olt, Argeş.

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Tronsonul 2, la care lucrările au început odată cu cele de la Tronsonul 1, relicitat acum, sunt finalizate din 2022, eliminând cele mai mari probleme de trafic din judeţul Olt, centuri ocolitoare pentru Slatina şi Balş. 

Tronsonul 3, 31,75 km Slatina - Coloneşti, va fi dat în folosinţă în la sfârşitul acestui an, înainte de termenul contractual. Tronsonul 4, 31,84 de kilometri între Coloneşti-Piteşti, va fi finalizat în 2024.