Dosare penale pentru doi şoferi prinşi băuţi la volan, în Orlea şi Rusăneşti

Poliţiştii olteni au aplicat amenzi, în perioada 5-7 august, în valoare de 130.000 de lei. De asemenea, au fost întocmite dosare penale, mai mulţi şoferi fiind depistaţi sub influenţa alcoolului.

Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia au depistat, sâmbătă, 6 august, pe Drumul Național 54, în comuna Orlea, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Olt.

De asemenea, duminică, 7 august, în jurul orei 15:40, polițiștii Poliției Orașului Corabia au depistat pe strada Morii, din comuna Rusănești, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, la care avea atașată o remorcă, având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au stabilit că remorca era neînmatriculată.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Şi în acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînamtriculat.