Dispozitive medicale noi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

De la 1 ianuarie 2024, asigurații beneficiază de noi dispozitive medicale decontate de stat. Este vorba despre dispozitive recomandate de medici cu specializare chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și medici cu specializare medicină fizică şi de reabilitare.

Lista dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu a fost completată cu următoarele dispozitive medicale: cagulă totală compresivă, cagulă parţială compresivă, mănuşă compresivă, vestă compresivă, bluză compresivă, manşon compresiv membrul superior, pantalon compresiv, manşon compresiv membrul inferior și şosetă compresivă.

Termenul de înlocuire pentru aceste dispozitive este de 4 luni iar suma decontată de casa de asigurări de sănătate variază între 66 lei si 1919 lei, în funcție de dispozitivul medical.

Prețul de referință pentru o cagulă totală compresivă este de 854 de lei, pentru vesta compresivă 463 lei, pentru mănuşă compresivă 281 lei iar pentru bluza compresivă casa de asigurări decontează 1919 lei.

 Medicii care pot recomanda aceste dispozitive sunt medici cu specializare chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și medici cu specializare medicină fizică şi de reabilitare”, transmite CAS Olt.

Tot de la 1 ianuarie 2024, pe listă au mai fost introduse alte 3 dispozitive noi, respectiv: mască siliconică, mănuşă siliconică și guler siliconic, însă până la această data pentru aceste dispositive nu a fost stabilit preț de referință.