Direcţia Silvică Olt vinde lemn de foc. Preţurile variază în funcţie de sortiment, specie şi transport

Direcţia Silvică Olt are alocată pentru tărieri, în acest an, o cotă de masă lemnoasă de 94.000 de metri cubi. Din întreaga cantitate au fost valorificaţi 78.000 de metri cubi. Oltenii interesaţi să-şi achiziţioneze lemn de foc pot lua legătura cu pădurarii sau să meargă direct la sediul ocoalelor silvice unde să depună o cerere. Preţurile pleacă de la 55 de lei şi pot ajunge până la 450 de lei pentru un metru cub de lemn de foc.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Olt spun că preţul unui metru cub de lemn de foc variază în funcţie de sortiment, specie şi de condiţiile de livrare.

„Noi am făcut informări către primării, prin care am anunţat că avem disponibil lemn de foc. Cei interesaţi să cumpere pot să meargă direct la pădurar sau la ocoalele silvice. Preţurile variază, în funcţie de sortiment, adică dacă sunt crengi sau metru cub, specie şi de condiţiile de livrare. Dacă sunt luate din depozite, transportul pe o distanţă de cel mult 15 kilometri este inclus în preţul lemnului achiziţiont. Preţurile pleacă de la 55 lei şi ajung până la 450 lei metrul cub. Cu 55 de lei pot fi achiziţionate crengi”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vîle.

La nivelul judeţului sunt şase ocoale silvice la: Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti, Slatina şi Vultureşti.