CSM Slatina a remizat, scor 1-1, cu CS Tunari. Denis Dragu a adus egalarea în prelungire confruntării

Echipa de fotbal CSM Slatina a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul cu CS Tunari, la capătul unei partide disputate, cu ocazii de ambele părţi. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 64, prin Atanas Trică, la câteva minute după ce au rămas în inferioritate, pentru ca slătinenii să egaleze în prelungiri, în minutul 90+3, prin Denis Dragu, pe fondul presiunii puse în careul advers. Mai mult, după egalare, CSM Slatina putea da chiar lovitura decisivă, însă reluarea cu capul din 10 metri a lui Valentin Alexandru a fost reţinută de portar. S-a terminat la egalitate, scor 1-1, iar obiectivul pentru CSM Slatina este ca şi îndeplinit, diferenţa de puncte menţinându-se faţă de CS Tunari, care are şanse minime de salvare, având în vedere faptul că şi Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a impus cu Progresul Spartac, deja retrogradată.


Meciul a început cu un moment dedicat promovării egalităţii, incluziunii şi respectului reciproc. Cei mai mici dintre juniorii de la Centrul de Copii şi Juniori  al CSM Slatina au intrat pe teren cu baloane, alături de cele două echipe, cu mesajul „Spune stop rasismului!”.


  • Foto CSM Slatina a remizat, scor 1-1, cu CS Tunari. Denis Dragu a adus egalarea în prelungire confruntării
  • Foto CSM Slatina a remizat, scor 1-1, cu CS Tunari. Denis Dragu a adus egalarea în prelungire confruntării


Confruntarea dintre cele două formaţii a fost cât se poate de încrâncenată, având în vedere că CS Tunari avea nevoie de victorie pentru a spera în continuare la salvare, în timp ce CSM Slatina cu un succes îşi atingea obiectivul încă de la primul meci în play-out. S-a terminat la egalitate, scor 1-1, rezultat care pentru gruparea pregătită de Daniel Oprescu echivalează în mare parte cu menţinerea în Liga a II-a.

Ambele formaţii au avut câte o ocazie bună de a marca în primele 45 de minute, CS Tunari prin Mihai Ene, care a ratat o situaţie ideală, în timp ce CSM Slatina putea înscrie prin Donca, în minutul 45+2, însă şutul său a trecut puţin peste transversală.

În actul secund, cele două echipe s-au deschis mai mult. Scăpat pe contraatac, în minutul 60, Doman este faultat tare din spate de către Paul Mitrică care vede direct cartonaşul roşu. În inferoritate numerică, oaspeţii reuşesc să deschidă, la doar câteva minute, scorul. O lovitură liberă centrată în careu,  fundaşii slătineni nu reuşesc să respingă, iar Atans Trică împinge balonul în poartă din 3 metri (min. 64). După golul încasat, slătinenii au presat continuu. Leaţă, Doman, Vali Alexandru au ratat rând pe rând, însă în cele din urmă apărarea ilfovenilor a cedat. După o acţiune prelungită de atac, Denis Dragu şutează din 10 metri, lateral dreapta, portarul celor de la CS Tunari respinge în bară, mingea îi revine lui Denis Dragu, care de această dată reia cu latul şi trimite în poartă, aducând egalarea în minutul 90+3. După egalare, slătinenii au mai avut o ocazie mare, prin Valentin Alexandru, însă în cele din urmă partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

 

Oprescu: „Cred că ne vom îndeplini obiectivul mult mai repede decât anul trecut”

 Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, a considerat echitabil rezultatul. Totodată, acesta este de părere că în mare parte campionatul este jucat, iar obiectivul va fi îndeplinit mult mai repede decât în sezonul trecut.

 Şi ei au ratat o ocazie mare, în prima repriză, puteau marca şi deschide scorul mult mai repede...Poate într-un fel era mai bine, că se deschidea jocul, pentru că până la golul lor a fost un meci extrem de închis. Niciuna dintre echipe nu voia să rişte, pentru ei o înfrângere însemna ieşirea din calcule. Nu ştiam rezultatul de la Pandurii cu Spartac, dar mai mult ca sigur Pandurii învingeau, iar campionatul era închis. Oricum este jucat, nu cred că se mai poate întâmpla ceva...

 Este un rezultat echitabil. Ei au fost periculoşi la una, două faze, în prima repriză, noi am avut ocazii mari în repriza a doua, până la urmă rezultatul este echitabil. Pe noi ne avantajează, pentru că ne menţine la diferenţa de nouă puncte faţă de ei, iar eu cred că ne vom îndeplini obiectivul mult mai repede decât anul trecut.

 Avem ceva probleme de lot, Dorin Toma, Ciocâlteu are ruptură de menisc, Năstăsie cu probleme...Avem nişte accidentări din astea ghinioniste, Dorin Toma şi-a rupt metatarsianul de la degetul mic de unul singur, Ciocâlteu la fel s-a accidentat de unul singur la meciul cu FC Argeş şi esti nevoit la un moment dat să faci nişte improvizaţii sau să arunci în luptă jucători care au evoluat mai puţin sau deloc, şi probabil că aşa o să se desfăşoare totul până la sfârşitul campionatului”, a declarat Daniel Oprescu.

 

Dan Alexa: „E foarte greu să ne salvăm de la retrogradare”

De cealaltă parte, pentru ilfoveni lucrurile nu stau deloc bine, mai ales că Viitorul Pandurii Târgu Jiu a învins Progresul Spartac. De altfel, CS Tunari a pierdut multe puncte în sezonul regulat, ilfovenii intrând în play-out doar cu 16 puncte. Cu şanse minime de a o salva pe CS Tunari, Dan Alexa a acuzat arbitrajul.

 „Un 1-1 mincinos. Unsprezece la unsprezece am fost echipa mai bună, am ratat situaţii foarte mari la 0-0, ce pot să spun...Îmi felicit jucătorii, din păcate am ajuns într-o situaţie în care nu avem voie să facem paşi greşiţi. Deşi echipa arată potenţial, am spus-o imediat după meciul cu Chindia, din păcate sunt puţine meciuri, este foarte greu să ne salvăm de la retrogradare. Cred astăzi că meritam să câştigăm, iar arbitrajul a fost o execuţie, ma refer la manieră, nu doar la eliminare, maniera a fost tendenţioasă”, a spus Dan Alexa, conştient că şansele de salvare sunt extrem de mici, aproape de zero.


  • Foto CSM Slatina a remizat, scor 1-1, cu CS Tunari. Denis Dragu a adus egalarea în prelungire confruntării
  • Foto CSM Slatina a remizat, scor 1-1, cu CS Tunari. Denis Dragu a adus egalarea în prelungire confruntării
  • Foto CSM Slatina a remizat, scor 1-1, cu CS Tunari. Denis Dragu a adus egalarea în prelungire confruntării
  • Foto CSM Slatina a remizat, scor 1-1, cu CS Tunari. Denis Dragu a adus egalarea în prelungire confruntării


 

Rezultate etapa a II-a play-out, grupa B

 

CSM Slatina       - CS Tunari 1-1

Chindia Târgovişte         - Concordia Chiajna       0-1

Progresul Spartac           - Viitorul Târgu Jiu          1-3

 

Clasament grupa B

 

1. Clubul Sportiv al Armatei Steaua        31

2. CS Concordia Chiajna              31

3. Chindia Târgovişte     31

4. Viitorul Pandurii Târgu Jiu      26

5. CSM Slatina   26

6. CS Tunari       17

7. Progresul 1944 Spartac           1