Crimele din Argeş: Suspectul măcelului cu cinci victime a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul era rudă cu victimele și suferă de afecțiuni psihice

Suspectul măcelului cu cinci victime din Argeș a fost reținut pentru 24 de ore, au transmis procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, miercuri dimineață.


„În cursul nopţii de 09/10 august 2022, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore”, au precizat procurorii, citaţi de g4media.ro.

„Faţă de victimele identificate, inculpatul avea calitatea de fiu, frate şi, respectiv, unchi. În cursul zilei de azi, 10 august 2022, urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare faţă de acesta a măsurii arestării preventive”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a făcut declarații marți seară, după ce a fost în locul măcelului în care cinci persoane, între care și un copil, au fost ucise de unul dintre membrii familiei. O fetiță de cinci ani, mama, unchiul și bunicii acesteia au fost uciși de unul dintre membrii familiei, cunoscut cu boli psihice și înregistrat cu aceste afecțiuni la medicul de familie, și au fost găsiți morți de tatăl copilei. Măcelul a avut loc în localitatea argeșeană Bascov.

Procurorul a dat detalii cu un impact emoțional ridicat referitor la modul în care oamenii legii presupun că au fost ucise victimele: Făptuitorul a folosit mai multe obiecte dure, dar nu cuțite, ci posibil un ciocan, iar victimele prezentau agresiuni intense, conform lui Palaghia.

Procurorul a mai spus că din primele cercetări pare că a existat un plan bine stabilit al agresorului, însă acesta a discutat liber și coerent cu oamenii legii. Principalul suspect a fost găsit într-o pădure din spatele casei și nu a încercat să fugă la vederea oamenilor legii.

Dan Manu, șeful serviciului de Medicină Legală Argeș, a declarat, marți seară, după ce a plecat de la locul crimei din localitatea argeșeană Bascov că îi este foarte greu să vorbească și că e dramatic ce a văzut. Manu a mai spus că victimele au fost luate prin surprindere și ucise cu pietre de diferite dimensiuni și alte obiecte.

Medicul susține că e foarte puțin probabil să mai fi supraviețuit dacă ar fi fost găsite mai devreme și ar fi primit îngrijiri medicale.

Manu a mai declarat că autorul crimelor primește tratament și este în evidența unui medic psihiatru ”celebru din Pitești”. Medicul legist a mai spus că este de părere că măcelul a avut loc în timpul nopții până spre marți dimineață.