Control judiciar pentru o femeie care a încercat să mituiască un poliţist de la Permise Olt. 50 de euro pentru a da examenul fără programare

O femeie a fost plasată sub control judiciar, după ce a oferit o sumă de bani unui poliţist din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Olt.


Olteanca nu avea programare pentru a putea susţine proba teoretică, astfel că a pus 50 de euro în dosarul de înscriere, în speranţa că va fi lăsată să dea examenul. 

„În fapt, persoana în cauză s-a prezentat la sediul S.R.P.C.I.V. Olt pentru a susține examenul de obținere a permisului de conducere, deși nu avea programare în acest sens. Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că aceasta a pus o sumă de bani în interiorul unui dosar pe care l-a înmânat ofițerului de poliție, care avea atribuții de examinare și supraveghere a sălii de desfășurare a probei teoretice, cu scopul de a-l determina să-i permită susținerea probei”, se arată într-un comunicat de presă remis de DGA Olt.

Poliţistul a refuzat suma de bani oferită cu titlu de mită și a apelat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 pentru a sesiza infracțiunea de corupție.

„La data de 09.08.2022, faţă de inculpată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, se mai arată în comunicatul DGA Olt.