Controale la societăţile agricole din Olt. Amenzile aplicate de poliţiştii SIICE

Mai multe societăţi agricole din judeţul Olt au fost verificate, în aceste zile, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. S-au aplicat amenzi în valoare de 33.500 de lei, iar ca măsură complementară s-a confiscat suma de 7.100 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat, în perioada 13-14 mai,  acțiuni preventiv-reactive pentru depistarea operatorilor economici care nu respectă legislația, fiind vizați în special operatorii economici din sectorul agricol.

În cadrul acțiunilor au fost controlați 28 de operatori economici care își desfășoară activitățile în municipiul Slatina, orașele Corabia și Scornicești, dar și localitățile limitrofe acestora.

„În urma controalelor, pentru nerespectarea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și a obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.500 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 7.100 de lei”, transmite IPJ Olt.

Potrivit IPJ Olt, duminică. 14 mai,  în urma controalelor efectuate în orașul Corabia, polițiștii au identificat o societate comercială care are ca obiect de activitate comercializarea produselor fito-sanitare, ce nu respecta prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În cauză, operatorului economic i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 7.100 de lei.