Consiliul Local Slatina aprobă, săptămâna viitoare, planul de amplasament şi indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion cu 10.000 de locuri

Consilierii locali sunt aşteptaţi să aprobe, săptămâna viitoare, două proiecte de hotărâre care vizează noul stadion din Slatina, investiţie care va fi realizată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării.


Viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu a declarat că cele două proiecte vizează planul de amplasament al noii arene de 10.000 de locuri şi indicatorii tehnico-economici.

„Stadionul se face tot prin CNI pentru că un stadion costă foarte mult şi nicio primărie nu-şi permite să cheltuiască toţi banii din bugetul local pe un stadion. Noi avem un proiect la CNI, ca şi Sala polivalentă. În momentul de faţă, lucrăm la planul de amplasament pentru că acest stadion va fi perpendicular cu bulevardul Constantin Brâncoveanu pentru a crea mai multe locuri de parcare. Va fi un stadion de 10.000 de locuri şi, după ce facem acest plan de amplasament, îl vom aproba în şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul acestei luni. Sperăm din tot sufletul să aprobăm în aceeaşi şedinţă şi indicatorii tehnico-economici. Avem o corespondenţă cu cei de la CNI şi ei se mişcă, în paralel, foarte bine cu această documentaţie”, a declarat Vîlceleanu, în cadrul emisiunii „Reporter 24”. 

„Va fi un stadion modern, de 10 mii de locuri, foarte bun pentru oraşul nostru. Vor fi piste de atletism şi alte funcţionalităţi pentru sport”, a adăugat Gigi Vîlceleanu.

Ca şi în cazul Sălii polivalente, investiţia va fi scoasă la licitaţie doar după ce Guvernul va emite o Hotărâre în acest sens.

„Sperăm să fie un ritm alert, pentru că după şedinţa noastră de Consiliu Local, CNI trebuie să-şi ia anumite avize, vor avea şi o şedinţă cu Ministerul Finanţelor, va fi aceeaşi procedură care a fost cu Sala polivalentă. Așteptăm Hotărârea de Guvern și atunci vom ști sigur că se va scoate la licitație”, a mai declarat Gigi Vîlceleanu.

Valoarea totală a investiţiei de la Stadionul „1 Mai” se ridică la 218.041.317,23 lei. Compania Naţională de Investiţii (CNI) asigură 206.660.461,31 lei, în timp ce cofinanţarea Primăriei Slatina se ridică la 11.381.056,51 lei, potrivit unui studiu aprobat, anul trecut, de Consiliul Local Slatina.