Concurs de fotografie în cadrul campaniei de prevenire a consumului de substanţe psihoactive

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt marchează, astăzi, 26 iunie, Ziua Internaţională împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Cu această ocazie, este lansat un concurs de fotografie tematică, care se va desfăşura în spaţiul online.

În contextul pandemiei COVID-19, pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a respecta măsurile de asigurare a distanțării sociale, concursul se va derula în mediul online, respectiv pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

Fotografiile vor conține imagini de promovare a alternativelor de viață sănătoasă, sport, natură, activități alături de prieteni și familie, etc. Imaginile vor transmite mesaje pozitive și vor fi realizate special pentru acest eveniment, având ca element de individualizare, în conținutul lor, ca text scris, mesajul „Fii liber”.

Concursul se va desfășura la nivel național, exclusiv pe pagina de Facebook a ANA, cu promovare și pe pagina oficială de Instagram, începând de astăzi, 26 iunie 2020, până la data de 27 iulie 2020, ora 10.00, iar jurizarea va avea loc în perioada 28 - 31 iulie 2020.

În data de 3 august 2020, lista câștigătorilor va fi postată pe site-ul ANA (www.ana.gov.ro) și pe paginile de Facebook și Instagram, urmând ca în perioada imediat următoare să se organizeze evenimentul de premiere. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I - bicicletă, premiul al II-lea – trotinetă și premiul al III-lea – căști wireless, fiind acordate, totodată, și materiale promoționale ale campaniei”, transmite Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt. 

La finalul concursului se va realiza un colaj cu lucrările reprezentative, care va fi promovat pe paginile de Facebook ale Agenției Naționale Antidrog, respectiv, ale Centrelor de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog judeţene.