CJ Olt scoate la vânzare fostul Spital TBC, din Slatina. Preţul licitaţiei porneşte de la 100.000 de euro

Fostul Spital TBC, din strada Oituz, este scos la vânzare de către Consiliul Judeţean Olt. Clădirea şi terenul aferent au ca preţ de pornire aproximativ 100.000 de euro. 


Corpul de spital şi o anexă, ambele în spurafaţă la sol de 359 metri pătraţi şi terenul  de aproximativ 3.000 de metri pătraţi sunt evaluate la 493.700 lei, acesta fiind şi preţul de pornire al licitaţiei publice. Garanţia de participare este de 5% din preţul de pornire. 

„Este o parte din vechiul spital de pneumologie, care funcţiona pe strada Oituz. Pentru că nu mai întrunea condiţiile, secţia s-a închis şi a fost predată către Spitalul Scorniceşti, care la acea vreme era spital de pneumoftiziologie (în prezent a devenit secţie externă a Spitalului Slatina - n. red.). În momentul de faţă, acolo noi mai avem doar o parte dintre clădiri, care sunt în degradare, şi o parte din teren, pentru că restul a fost retrocedat de foştii proprietari. Nu este prima dată când îl scoatem la licitaţie, dar, din păcate, până acum nu s-a înscris nimeni. Acum reluăm aceste proceduri în speranţa că vom reuşi să vindem”, a precizat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.


  • Foto CJ Olt scoate la vânzare fostul Spital TBC, din Slatina. Preţul licitaţiei porneşte de la 100.000 de euro


„Sanatoriul Dr. Soreanu” a fost construit în 1939, de către medicul Marin Soreanu. În urmă cu peste 20 de ani, urmaşii familiei Soreanu au revendicat parte din imobil şi teren. 

În prezent, o parte din imobil și teren aparțin Consiliului Județean, iar restul, unei societăți comerciale.