CJ Olt caută finanţare pentru reabilitarea fostului Spital de psihiatrie de pe strada Drăgăneşti

Consiliul Judeţean caută soluţii de finanţare pentru reabilitarea fostului spital de psihiatrie de pe strada Drăgăneşti din Slatina.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi relocate aici.

„S-au refăcut formalităţile pentru clădirea de pe strada Drăgăneşti. Ne expirase contractul pe care l-am avut cu Primăria Slatina şi s-au refăcut formalităţile. Aşa cum ştiţi, clădirea a fost în administrarea Consiliului Judeţean şi dată spitalului, aici au funcţionat secţii. Am reluat-o şi sperăm ca în perioada următoare să găsim nişte proiecte pe care vom face investiţii şi să reabilităm nişte secţii pe care le vom muta acolo”, a declarat Marius Oprescu.

Imboliul va fi administrat de Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar după reabilitare, aici vor fi relocate secțiile: Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, împreună cu baza de tratament, Compartiment Boli cronice și Compartiment Dermato-Venerologie.

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Slatina a fost mutată din imobilul de pe strada Drăgăneşti, în iulie 2020, într-o clădire reabilitată tot de CJ Olt de pe strada Trandafirilor.

Şapte milioane de lei a fost valoarea întregului proiect, supă suportată din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt.

În perioada pandemiei, clădirea de pe strada Drăgăneşti a servit drept Secţie COVID.