Cinci furnizori de îngrijiri la domiciliu, în contract cu CAS Olt. 750.000 de lei, bugetul pentru acest an

În 2022, cinci furnizori de servicii de îngrijii medicale la domiciliu au încheta contracte cu CAS Olt. Bugetul alocat este de 748.000 lei. 


Potrivit CAS Olt, de la începutul anului, 218 asiguraţi au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu. Persoanele asigurate care suferă de afecţiuni acute sau cronice şi au o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri au dreptul la îngrijiri medicale la domiciliu. Recomandarea pentru efectuarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu se face de către medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv medicii de familie şi de către medicii de specialitate din spitale la externarea asiguraţilor, medici aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate. 

„Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu se stabileşte de medicul care a făcut recomandarea, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/ în ultimele 11 luni în mai multe etape (episoade de îngrijire). Un episod de îngrijire este de maxim 15 zile de îngrijiri, respectiv maximum 30 de zile pentru situaţiile justificate medical de către medicul care face recomandarea”, au precizat reprezentanţii CAS Olt.

Cele mai solicitate servicii au fost: aplicarea de plosca, bazinet, condom urinar, mijloc ajutator pentru absorbtia urinei, măsurarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicatiilor vasculare ale membrelor inferioare/ escarelor de decubit, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicatiilor pulmonare: posturi drenaj bronsic, tapotaj și îngrijirea escarelor multiple.