Bărbat cercetat penal după ce a furat lemne din pădurea Topana

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Topana, judeţul Olt, este cercetat penal, după ce a tăiat şi a furat arbori din pădurea de pe raza localităţii. În urma unei percheziţii la locuinţa bărbatului, poliţiştii au ridicat aproximativ 3 metri cubi de lemne.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Olt, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare, pe data de 8 februarie, un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Topana, bănuit de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

În fapt, la data de 3 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Topana, ar fi sustras mai mulți arbori, din specia gârniță, din pădurea Topana.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fiind continuate cercetările.

Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața zilei de 8 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Scornicești au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința bărbatului bănuit de comiterea faptelor”, transmite IPJ Olt.

În urma percheziției efectuate, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 2,8 metri cubi de material lemnos din specia gârniță, secționat, ce ar fi fost sustras din Pădurea Topana.

De asemenea, la locuința bărbatului au mai fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, doi arbori din specia salcâm, ce ar face obiectul unui dosar penal înregistrat la Secția de Poliție Rurală nr. 9 Scornicești.